آشپزیکیک و شیرینی

طرز تهیه نان برنجی خانگی به روش سنتی و اصیل

آموزش تهیه نان برنجی کرمانشاهی با طعمی بی نظیر

سلام سلام

امروز در این بخش از مجله خوندنیا تصمیم گرفتیم که آموزش طرز تهیه نان برنجی خانگی رو براتون بزاریم.

نان برنجی یکی از سوغاتی های بی نظیر شهر کرمانشاه است.

که یکی از شیرینی های سنتی و اصیل ایرانی هم محسوب می شود.

که بین همه اقوام ایران بسیار مشهور است.

نان برنجی در گذشته یکی از شیرینی های مناسبتی برای عید نوروز محسوب می شده است.

طرز تهیه نان برنجی خانگی 

طرز تهیه نان برنجی خانگی 

مواد لازم برای تهیه شیرینی نان برنجی

  • روغن جامد ۱۶۰ گرم
  • پودر قند ۵۸ گرم
  • زرده تخم مرغ ۲ عدد
  • زعفران ۱ قاشق سوپ خوری
  • آرد برنج ۲۶۰ گرم
  • پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
  • نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
  • پودر خرفه برای تزیین
  • گلاب ۱/۴ پیمانه

با این مقدار مواد میتوان ۱ کیلو شیرینی نان برنجی تهیه کرد.

طرز تهیه نان برنجی خانگی 

برای آماده کردن شیرینی احتیاج به روغن جامد داریم

که البته کرمانشاهی ها از روغن مخصوص کرمانشاه که بسیار مرغوب و با کیفیت تر است استفاده میکنند.

بهتر است روغن را به دمای محیط برسانیم یهنی سرد و یخچالی نباشد

که راحت تر با هم زن زده شود.

روغن را به همراه پودر قند هم میزنیم تا کمی بافت روغن نرم تر شود

و بعد زرده تخم مرغ را یکی یکی به روغن اضافه میکنیم

و با هم زن هم میزنیم .

باید خوب هم بزنیم تا کاملا مخلوط شوند .

بعد از هم زدن کامل روغن هایی که به تیغه هم زن چسبیده شده را حتما جدا کنید و داخل مواد بریزید .

شیرینی معروف کرمانشاهی نان برنجی

چون مقدار اندازه ها در ترکیب شیرینی مهم است و نباید مقدارش کم شود.

پس از اینکه روغن ها را با زرده کاملا مخلوط کردم

نمک و هل را در آرد برنج میریزیم باید سعی کنید که حتما از آرد برنج باکیفیتی استفاده کنید.

بعد از اینکه مواد آردی را مخلوط کردیم چند بار الک میکنیم

و بعد به مواد خمیرمان اضافه میکنیم.

به همراه آرد برنج ، گلاب و زعفران را نیز مخلوط میکنیم

وبا نوک انگشت خمیر را ورز میدهیم تا خمیر کاملا منسجم شود.

خمیر آماده شده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال استراحت میدهیم

و هنگام استفاده به مدت ۱ ساعت در دمای محیط قرار میدهیم

و بعد به اندازه یک عدد گردو از خمیر برمیداریم و با فشار انگشتان دست کمی خمیر را ماساژ میدهیم

تا هوای اضافه خمیر گرفته شود و خمیر حالت داده شود و با قالب مخصوص نان برنجی یا هر قالب دیگری روی شیرینی را فرم میدهیم

و برای تزیین از کمی پودر خرفه برروی آن استفاده میکنیم و در سینی مخصوص فر میچینیم.

نان برنجی را چگونه درست کنیم ؟

لازم نیست سینی را چرب کنید.

فر را یک ریع قبل گرم کنید و شیرینی ها را در دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد در قسمت وسط فر به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید.

باید دقت کنید دمای فر بیشتر از یک ربع گرم نشود.

همچنین میتوان این شیرنی را در چند رنگ درست کرد با حذف زعفران به شکل سفید و ساده و با اضافه کردن کمی پودرکاکائو شیرینی ها را به رنگ قهوه ای درست کرد.

امیدواریم از درست کردن شیرینی نان برنجی لذت ببرید.

نکات تکمیلی در مورد نان برنجی

نان برنجی جزو کیک و شیرینی – شیرینی عید نوروز میباشد

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۴ ساعت

 و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲۰دقیقه میباشد .

نان برنجی را می توانید در وعده میان وعده – دسر – سرو کنید .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۸ نفر مناسب میباشد .

 

با ما در اینستاگرام همراه باشید

اشتراک
اطلاع بده به من وقتی که
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
0
اگه از این پست خوشت اومد نظرت رو بگوx
()
x